„Škotijoje negali būti ir nebus vykdoma jokių hidraulinio ardymo darbų“, – pareiškė Škotijos energetikos ministras Paulas Wheelhouse.


Vykstant konsultacijoms, savo nuomonę pareiškė daugiau kaip 60 tūkst. žmonių, iš jų 99 proc. pritarė hidraulinio ardymo uždraudimui.


Pasak energetikos ministro, hidraulinio ardymo poveikis sveikatai nėra aiškus. Anot jo, dėl tokio gavybos būdo Škotijai bus sunkiau siekti su klimato kaita susijusių tikslų, o jos BVP dėl tokios gavybos padidėtų tik 0,1 procento.


Pusiau autonominė Škotijos vyriausybė šiuo metu neturi įgaliojimų išduoti hidraulinio ardymo licencijas ar jas panaikinti, tačiau ji gali užkirsti kelią hidrauliniam ardymui per planavimo leidimų išdavimo sistemą.


Škotijos vyriausybė vietos valdžios institucijoms pranešė, kad ministrai nepatvirtins jokių Škotijoje pateiktų hidraulinio ardymo darbų paraiškų.


„Vien to pakaks, kad Škotijoje būtų uždrausta netradicinės naftos ir dujų gavybos plėtra“, – pareiškė P. Wheelhouse.


Prognozuojama, kad Škotijos parlamentas pritars šiam vyriausybės sprendimui, nors opozicijoje esantys konservatoriai jį vadina „trumparegišku ir žalingu ekonomikai“.


Tuo tarpu aplinkosaugos organizacija „Friends of the Earth Scotland“ šį sprendimą pavadino „aplinkos ir prieš hidraulinį ardymą kovojančių vietos bendruomenių pergale“.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)