„Kol kas mes netiekiame Vilniui šilumos. Vis dar deriname sąlygas, kurių negalime susiderint. Aš vis dar tikiu, kad rasim tą bendrą tašką ir vilniečiams galėsime pateikti pigesnę šilumą, ką dabar ir siūlom. Prisijungimo šilumokaitį mums pasiūlė perkelti už 700 m. Mes siūlome ten pastatyti tik skaitliukus, nes šilumokaitis pas mus yra gamykloje, tai dabar tam dar papildomos sąlygos yra išduotos, kol kas deramės ir žiūrėsime, kaip pavyks“, - laidoje „Verslo pozicija“ pasakojo „Grigiškių“ generalinis direktorius.

G. Pangonio teigimu, visi nauji šilumos gamintojai labai sunkiai skynėsi kelią į rinką, o kad situacija būtų lengvesnė, pagalbėti turi šalies valdžia.

„Toj vietoj tikrai galėtų pagelbėti mūsų valdžiai, kad būtų išduotos normalios sąlygos, kad miestiečiai – vilniečiai turėtų tikrai pigesnę šilumą. Be konkurencijos pigesnės šilumos nebus. Tik konkurenciją viską sustato į vietas“, - tikino G. Pangonis.

Bendrovė planuoja sostinei tiekti apie 5 proc. reikalingo šilumos kiekio.

Tuo tarpu pirmadienį „Vilniaus energija”, reaguodama į G. Pangonio žodžius, išplatino komentarą, kuriame teigiama, kad „ ši privati bendrovė jau kelerius metus nesugeba įgyvendinti privalomųjų reikalavimų, kurie Valstybinės energetikos inspekcijos (VEI) ir Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos yra nustatomi visiems be išimties šilumos gamintojams. „Grigiškių“ nesugebėjimą įgyvendinti privalomuosius reikalavimus vertiname kaip nekompetenciją arba nenorą tiekti šilumą.”

Laida „Verslo pozicija“ transliuojama pirmadieniais 8.05 val.