„Biržoje dujų megavatvalandė kainavo 212 eurų, kai prieš mėnesį jos kaina siekė 242 eurus. Tam įtakos galėjo turėti ženkliai sumažėjęs dujų suvartojimas Baltijos šalyse ir Suomijoje dėl vis dar aukštų kainų, taip pat ir besiformuojanti kainos kritimo tendencija, Europoje užpildžius dujų saugyklas“, – rašoma jame.

„GET Baltic“ taip pat pažymi, kad nepaisant mažėjimo, dujų kaina išlieka „itin aukštame ir rinkos dalyviams nepatraukliame lygyje“.

„Tai lėmė, kad po itin aktyvių prekybos dienų rugpjūčio mėnesio pabaigoje, rugsėjį biržos prekybos apyvarta mažėjo. Įgyvendinus 1417 sandorių, „GET Baltic“ biržoje suprekiauta 158 GWh gamtinių dujų arba 60 proc. mažiau nei rugpjūtį, kai buvo suprekiauta beveik 400 GWh“, – teigiama pranešime.

Jame taip pat priduriama, kad 65 proc. viso suprekiauto dujų kiekio rugsėjį parduota Lietuvos prekybos aikštelėje, kadangi Lietuvoje vidutinė dujų kaina buvo mažesnė nei kitose biržos punktuose.

Čia BGSI rodiklis siekė 210 eurų už megavatvalandę (EUR/MWh) (17 proc. mažiau), Latvijos-Estijos bendroje prekybos aikštelėje – 210 EUR/MWh (13 proc. mažiau), o Suomijoje – 216 EUR/MWh (3 proc. mažiau). Atskirų sandorių kainos rugsėjo mėn. svyravo nuo 175 EUR/MWh iki 276,18 EUR/MWh.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją