„Aš taip nedaryčiau (neprotestuočiau prieš skalūninių dujų žvalgybą – red.), nes aš turiu daugiau informacijos. (…) Teiginys, kad yra viskas išžvalgyta, yra tolygus tokiam teiginiui, kad, jeigu jau žmogus buvo pas gydytoją prieš 20 ar 30 metų, tai daugiau eiti nėra ko, nes jau jį gydytojas patikrino. Taip ir čia – ta žvalgyba nėra atlikta, mes apie tuos išteklius nieko nežinom. Ir man keistokai atrodo tie politiniai pareiškimai, kad reikia stabdyti paiešką ir žvalgybą. Aš visiškai sutinku, kad reikia diskutuoti ir galbūt stabdyti vadinamą hidraulinio ardymo metodo taikymą, tas vyksta ir Prancūzijoj, bet niekas niekur nestabdo paieškos ir žvalgybos“, – Žinių radijui sakė J. Mockevičius.

Jis taip pat siūlė skalūninių dujų žvalgybai nepritariantiems protestuotojams, kurie savo poziciją vakar išreiškė mitinguodami Vilniuje, būti principingiems ir protestuoti ne tik prieš Jungtinių Amerikos Valstijų energetikos milžinės „Chevron“ įžengimą į Lietuvą, bet ir prieš kitų galimai aplinkai kenksmingų projektų įgyvendinimą.

Juozas Mockevičius
„Ir gerbiamiem žygaitiškiam, ir žaliųjų ar nevyriausybinių organizacijų atstovam aš primygtinai siūlyčiau būti principingiems iki galo – piketus rengti ne tik prie Prezidentūros ar Vyriausybės, bet ir prie savivaldybių, prie savo merijų, ir ypač Žemaitijoje, išskyrus Šiaulių apskritį, kadangi Tauragės, pavyzdžiui, apskrity nei vienoj vandenvietėj nėra įteisinta sanitarinė apsaugos zona. Tai reiškia, kad nereikia čia jokių „Chevronų“, gali atvažiuot koks dzūkas ar aukštaitis iš kito rajono, nusipirkti gryčiukę netoli to vandens bokšto ir, kadangi ten jokių draudimų nėra, pasistatyti, nežinau, kokį nors dyzelino valymo į kažką įrenginį“, – sakė J. Mockevičius.

Geologijos tarnybos direktorius teigė, kad, nors konkursas skalūninių dujų paieškai Tauragės-Šilutės regione baigiasi jau vasario mėnesį, balandį esą bus organizuojamos viešos diskusijos apie skalūnines dujas.

„Šilutės-Tauragės plote mes gal ir šiek tiek pavėluotai, bet kadangi sutarčių nėra, tai mes kažkur po Velykų planuojame už Europos Komisijos pinigus rengti seminarų ciklą visose savivaldybėse, kurios patenka į konkurso plotą, t. y. nuo Vilkaviškio iki Šilutės. Tokie seminarai vyks kiekvienoj savivaldybėj ir tai bus ne paskaitos, kur pakviečiam klausyti ir neleidžiam arba leidžiam užduoti tik keletą klausimų, tai bus seminaras-diskusija, kur privalomai turės būti atsižvelgta į bendruomenių ar dalyvių, žurnalistų pateiktus klausimus, problemas ir ne tik atsakyta tuo metu, bet taip pat įvertinti jų siūlymai ir, jeigu reikia, perkelti į teisės aktus ar kitus normatyvinius dokumentus“, – kalbėjo J. Mockevičius.

Visą laidos „Aktualusis interviu“ įrašą galite rasti čia.