Lietuvos valdžios pareigūnai, įsitikinę, jog žurnalistų diktofonai išjungti, ta pačia tema pabrėžia, kad, "Gazprom" pasitraukus iš KTE, "čia niekas neverks".

Šių metų gegužę "Gazprom" oficialiai pranešė Kauno savivaldybei ir Rusijos žiniasklaidoje išsamiau paskelbė apie stabdomas visas iki šiol planuotas investicijas Lietuvoje. Tuo metu pirmą kartą pasirodė žinių apie tai, kad bendrovę "Gazprom" Kaune gali pakeisti suomių "Fortum".

Ministro pirmininko patarėjas Kęstutis Škiudas teigia, jog motyvuodami, kodėl delsia vykdyti sutartinius įsipareigojimus, "Gazprom" atstovai gudrauja: "Jų įsipareigojimas investuoti - besąlygiškas."

Iš kitų Ministro pirmininko tarnybos pareigūnų koridoriuose galima išgirsti, jog "visiems akivaizdi skyrybų nuojauta, tačiau nė viena pusė nenori žengti pirmojo oficialaus žingsnio".

Rusijos verslo žiniasklaida praneša, kad galimas "Gazprom" ir "Fortum" susitarimas dėl KTE gali būti tik mikroskopinė didelio sandorio dalis.

"Vedomosti" vertinimu, "Gazprom" nusprendė atsisakyti KTE projekto dėl to, kad "nuo pat pradžios tai buvo ne ekonominė, o politinė investicija".

Rusų dujų koncerno ekspansija į elektros energijos gamybos ir pardavimo verslą sustojo Kremliui nusprendus, kad pirmenybės teisė į elektros energetiką priklauso "Inter RAO".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją