Bendroji įmonė "South Stream Slovenia LLC" steigiama paritetiniais pagrindais, praneša korespondentas iš pasirašymo ceremonijos.

Per šį vizitą taip pat pasirašytas dokumentas dėl pakeitimų Rusijos ir Slovėnijos vyriausybių susitarime dėl bendradarbiavimo steigiant ir eksploatuojant dujotiekį Slovėnijos teritorijoje. Notomis apsikeitė Slovėnijos ekonomikos ministras ir Rusijos ambasadorius Slovėnijoje.

"Gazprom" valdybos pirmininkas A.Mileris pažymėjo, kad "naujos bendros projektinės kompanijos sukūrimas rodo rimtus "Gazprom" ir "Geoplin Plinovodi" ketinimus realizuoti dujotiekio "South Stream"projektą Slovėnijos teritorijoje", sakoma pranešime.

Pagrindinių dokumentų pasirašymą bendrovė "Geoplin plinovodi" laiko įrodymu, jog projektas pereina į sprendimų priėmimo stadiją.

"Projektas pakeis energetinį Europos žemėlapį ir darys įtaką politikai energetikos srityje, garantuodamas energetikos išteklių tiekimo Europai patikimumą ir saugumą, - sakė M.Eberlincas. - Tai ypač svarbu, atsižvelgiant į iššūkius, kuriuos energetikos politikai meta ir gamta, ir sudėtingi visuomeniniai procesai, vykstantys šiuo metu".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją