Tai pareiškė koncerno valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas po antradienį Briuselyje vykusio „Gazprom“ atstovų susitikimo su EK bei kai kurių Europos Sąjungos narių, įskaitant Lietuvos, atstovais. Susitikimas vyko „Gazprom“ iniciatyva.

„Mes nesutinkame su Komisijos išvadomis, taip pat ir dėl per didelių dujų kainų. Mūsų pateikti faktai ir duomenys akivaizdžiai parodo, kodėl Komisijos poziciją mes laikome ekonomiškai nepagrįsta bei teisiškai žalinga. Mes taip pat manome, jog atliekant tyrimą nepakankamai atžsivelgta į viešosios tarptautinės teisės normas, ypač dėl rinkos skaidymo ir konkurencijos ribojimo kaltinimų. Faktas tas, kad dauguma mūsų komercinių sutarčių buvo pasirašytos vadovaujantis tarpvyriausybiniais susitarimais, ir į tai turi būti atsižvelgiama“, – žiniasklaidai po susitikimo sakė A.Medvedevas.

„Mes ir toliau esame atviri dialogui su Europos Komisija abipusiai priimtinam sprendimui rasti“, – pridūrė A.Medvedevas.

Komisija įtaria, kad „Gazprom“ galėjo trukdyti laisvam dujų srautui ES valstybių teritorija, skaidydamas dujų rinką, galbūt trukdė diversifikuoti dujų tiekimo šaltinius ir taikė nesąžiningas dujų kainas, kurias susiedavo su naftos kainomis.

Oficialų tyrimą dėl „Gazprom“ veiklos ir per didelių dujų kainų Lietuvoje ir kai kuriose Rytų ir Pietų Europos šalyse Komisija pradėjo dar 2012 metais, įtarusi, jog koncernas piktnaudžiauja dominuojama padėtimi šalių dujų tiekimo rinkoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)