Pirmadienį iki 11.30 Maskvos laiku kompanijos akcijos RTS nupigo 0,21 proc. iki 9,68 dol., o bendras biržos indekso smukimas buvo 0,79 proc. Gegužės mėnesį prieš akcininkų susirinkimą, bendrovės akcijų kaina viršijo 15 dol.

„Reuters“ duomenimis, pasaulio bendrovių lydere išlieka Amerikos naftos kompanija „Exxon Mobil“ su 417 mlrd. dol. kapitalizacija. Antroje vietoje yra „Petrochina“ su 345 mlrd. dol. „Gazpromo“ rodiklis po gegužės piko, kuomet siekė apie 350 mlrd. dol., dabar tėra apie 233 mlrd. dol., tai yra nuo gegužės bendrovė tapo pusantro karto pigesnė.

„Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris ne kartą yra pareiškęs, kad po kelerių metų kompanijos kapitalizacija sieks 1 trilijoną dol.

Rusijos rinka smunka bendrai dėl pasaulinės finansų krizės, premjero Vladimiro Putino atakų prieš „Mičel“ ir ginkluoto konflikto Gruzijoje.

Brangiausių pasaulyje bendrovių sąraše „Gazprom“ taip pat atsilieka nuo „General Electric“ (290 mlrd. dol.), „Microsoft“ (254 mlrd. dol.), „Wal-Mart“ (234 mlrd. dol.) bei „China Mobile“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją