„Baltarusijos skola už gautas dujas iš Rusijos dabar yra 165,57 mln. dolerių. Kai tik skola bus visiškai sumokėta, Rusija bus pasirengusi planuoti derybas dėl dujų tiekimo Baltarusijai sąlygų nuo 2021 metų sausio 1 dienos. Apie tai oficialiu laišku informuotas Baltarusijos energetikos ministras“, – sakė Aleksejus Mileris.

Tuo tarpu Baltarusijos energetikos ministerija neigia, kad šalis yra įsiskolinusi koncernui „Gazprom“ už importuotas dujas.

„Baltarusija neturi skolų už importuotas gamtines dujas“, – teigiama ministerijos pranešime.

Kartu jame pripažįstama, „egzistuoja nesutarimai dėl tiekiamų gamtinių dujų kainos nustatymo, atsižvelgiant į jų koloringumą“.

„Gazprom“ yra vienintelis dujų tiekėjas Baltarusijai, kuri jų per metus jų importuoja maždaug po 20 mlrd. kubinių metrų.

Pagal vasarį pasirašytą, iki šių metų pabaigos galiosiančią dvišalę sutartį, Baltarusija už rusiškas dujas privalo mokėti 127 JAV dolerius už tūkstantį kubinių metrų. Pastaruoju metu Minskas teigia, kad tokia kaina, atsižvelgiant į pokyčius rinkoje, yra akivaizdžiai per didelė ir reikalauja ją sumažinti. „Gazprom“ jau yra pareiškęs, jog neketina to daryti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)