„Gazprom“ paprašė nebenagrinėti ieškinio po to, kai maždaug prieš mėnesį galutinai pardavė turėtas UAB „Kauno termofikacijos elektrinės“ akcijas bendrovei „Clement Power Venture Inc.“.

2002 m. Kauno termofikacinę elektrinę nusipirkęs „Gazprom“, AB „Kauno energija“ sumokėjo 116,5 mln. Lt ir įsipareigojo į pirkinį investuoti dar 400 mln. Lt. Tuo metu pirkėjai skelbė apie planus elektrinėje įrengti ne mažiau kaip šešias naujas dujų turbinas ir padidinti jėgainės galią nuo 180 iki 640 MW.

Tačiau per aštuonerius metus „Gazprom“ investavo tik apie 60 mln. Lt, o pažadus dėl didesnių investicijų tiesiogiai arba per savo atstovus KTE atidėliojo.

Rusijos laikraščio „Vedomosti“ požiūriu, „Gazprom“ nusprendė atsisakyti KTE projekto dėl to, kad „nuo pat pradžios tai buvo ne ekonominė, o politinė investicija“.

Rusų dujų koncerno ekspansija į elektros energijos gamybos ir pardavimo verslą sustojo Kremliui nusprendus, kad pirmenybės teisė į elektros energetiką priklauso elektros energetikos koncernui „Inter RAO“.

„Gazprom“ dar yra pateikęs ieškinį prieš Lietuvos Respubliką dėl III ES energetikos paketo nuostatas atitinkančio Gamtinių dujų įstatymo naujos redakcijos įgyvendinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)