Tokią žinią europarlamentarai perdavė ES energetikos komisarui Migeliui Ariasui Kanjetei (Migueliui Arias Canete) pirmadienio vakarą Strasbūre surengtame plenariniame posėdyje, informuoja Europos Parlamento (EP) spaudos tarnyba.

Dalis kalbėjusių EP narių pažymėjo, kad „Nord Stream“ dujotiekio pajėgumų didinimas ne tik neprisidės prie dujų tiekimo į ES įvairinimo, bet atvirkščiai – padidins priklausomybę nuo vienintelio tiekėjo.

Šis projektas negali būti pateisinamas ekonominiais ar kovos su klimato kaita motyvais, o labiau atspindi geopolitinius išskaičiavimus, teigė kiti europarlamentarai.

Daugelis jų ragino Europos Komisiją nedelsiant užkirsti kelią jo įgyvendinimui.

ES energetikos komisaras M. A. Kanjetė pažymėjo, kad „Nord Stream 2“ turės atitikti ES teisę, o visi panašūs projektai negalės prieštarauti energetikos sąjungai.

Jis kartu pripažino, kad šis projektas „greičiausiai pakeis dabartinės dujų rinkos sandarą“, o Europos Komisija laukia išsamios informacijos iš Vokietijos apie šio projekto įgyvendinimą.

Pernai rugsėjį „Gazprom“ ir kelios ES energetikos bendrovės pranešė pasirašiusios sutartį dėl „Nord Stream“ dujotiekio, jungiančio Baltijos jūra Rusiją ir Vokietiją, pajėgumo padvigubinimo.

Naujojo dujotiekio statybos gali būti baigtos 2019 m. pabaigoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)