Be to, apie savo idėją J. Partsas papasakojo duodamas interviu Suomijos ekonominiam laikraščiui „Kauppalehti“. Tokia ministro „saviveikla“ pribloškė Estijos ministrų kabinetą ir koalicijos partnerę Reformų partiją.

Gegužės mėnesį susitikęs su Suomijos ekonomikos ministru Janu Vapaavuori J. Partsas pats susitarė, kad geriausia būtų, jeigu suskystintų dujų terminalo vietą nustatytų nepriklausomas vertintojas, tai yra, Europos Komisija. Toks šalių susitarimas galiojo iki šiol.

J. Partsas tvirtina nenukrypstantis nuo vyriausybės sprendimo, o tik ieškantis kompromiso. „Europos Komisija pasiuntė signalą ir Suomijai, ir Estijai, kad mūsų šalys pasiūlytų kompromisą. Būtent taip tai ir reiktų nagrinėti“, - pareiškė Ekonomikos ir susisiekimo ministras.

Estijos ministras pirmininkas Andrusas Ansipas pareiškė norintis apsvarstyti J. Partso veiksmus ketvirtadienį, sausio 23 dieną, vyksiančiame ministrų kabineto posėdyje.

Primename, kad tiek Suomija, tiek Estija siekia už ES lėšas statyti suskystintų dujų terminalus, tačiau ES linkusi skirti finansavimą tik vienam projektui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)