„Vertiname plėtros ar investicijų galimybes ne tik Latvijoje, bet ir Lietuvoje, kurioje matome didelį neišnaudotą potencialą biomase kūrenamų termofikacinių elektrinių plėtrai. Itin didelės galimybės investuoti mažesniuose Lietuvos miestuose, kur tokios elektrinės galėtų sumažinti šildymo kainas vietiniams gyventojams“, – sako „Eesti Energia“ grupės generalinis direktorius Sandoras Liive. – Iki šiol Latvijoje buvome tik elektros energijos tiekėjai laisvojoje rinkoje, o dabar tapome ir vietiniais gamintojais“.

Naujosios kogeneracinės elektrinės galia gaminant elektros energiją siekia 2,4 megavato (MW) ir 8 MW išgaunant šilumos energiją. Vietinį biokurą naudojanti jėgainė šilumą tieks Valkos miestui, o joje pagaminta elektros energija bus parduodama visoje šalyje.

Iki šiol Valkos miestas šiluma ir elektra buvo aprūpinamas katilinėmis, kurios energiją gamino iš biokuro ir mazuto.

„Eesti Energia“ per antrines įmones „Enefit“ Lietuvoje ir Latvijoje vykdo veiklą kaip nepriklausomas elektros energijos tiekėjas laisvojoje rinkoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)