„Kiek daugiau nei prieš mėnesį startavęs išmaniųjų skaitiklių diegimo procesas vyksta sėkmingai. 100 tūkst. klientų jau gali naudotis išmaniąja elektros energijos apskaita, kuri padės užtikrinti efektyvesnį energijos vartojimą, greitesnį energijos tiekimo sutrikimų šalinimą bei didesnį patogumą vartotojams. Džiaugiamės, kad skaitiklių diegimo procese pavyksta efektyviai ir skandžiai bendradarbiauti tiek su klientais, tiek su rangovais“, – sako ESO Išmaniosios apskaitos valdymo departamento direktorė Aurelija Židickytė-Orvydė.

Iš viso per šiuos metus numatyta įdiegti kiek daugiau nei 190 tūkst. išmaniųjų elektros skaitiklių. Sparčiausiai, atsižvelgiant į šių metų skaitiklių diegimo tikslus, pasak A. Židickytės-Orvydės, skaitiklių diegimas vyksta Marijampolės, Kauno ir Alytaus apskrityse.

ESO atstovė primena, kad per pirmąjį skaitiklių diegimo etapą iki 2026 m. daugiausiai elektros energijos suvartojantiems klientams planuojama įdiegti apie 1,2 mln. išmaniųjų skaitiklių. Vėlesniame etape mažiau nei 1000 kWh elektros energijos per metus suvartojantiems klientams skaitikliai bus keičiami pasibaigus jų metrologinės patikros terminui.

A. Židickytė-Orvydė atkreipia dėmesį, kad gyventojams už išmaniųjų skaitiklių diegimą atskirai mokėti nereikės, tačiau ragina gyventojus būti atidžius, kadangi gali atsirasti piktavalių, kurie, prisidengę skaitiklių keitimu, gali mėginti išvilioti pinigus.

„ESO darbuotojai ar bendrovės samdyti rangovai niekuomet neprašo apmokėti už paslaugas ir neatlieka jokių kitų remonto ar patikros darbų išskyrus skaitiklio keitimą. Apie numatomą skaitiklio keitimą klientai iš anksto informuojami asmeniškai telefonu, trumpąja žinute arba el. paštu, tačiau jei kyla klausimų dėl skaitiklio keisti atvykusio asmens, visuomet galima paprašyti jo parodyti ESO patvirtintą pažymėjimą“, – komentuoja ESO atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją