Trečiadienį bendrovių akcininkų susirinkimuose nusprendė išbraukti visas jų akcijas iš „Nasdaq“ Vilniaus vertybinių popierių biržos, per biržą pranešė abi bendrovės. Už tokį sprendimą „Ignitis gamybos“ susirinkime balsavo tik pagrindinė akcininkė „Ignitis grupė“, o ESO akcininkų susirinkime – „Ignitis grupė“ bei dalis iš anksto raštu balsavusių smulkiųjų akcininkų, BNS nurodė „Ignitis grupės“ atstovas Artūras Ketlerius.

Akcininkų susirinkimuose nuspręsta patvirtinti „Ignitis grupę“ asmeniu, teiksiančiu oficialų siūlymą supirkti likusias ESO ir „Ignitis gamybos“ akcijas. Pasiūlymo metu akcijas galės parduoti tie akcininkai, kurie sprendžiant dėl įmonių delistingavimo balsavo prieš, susilaikė arba nedalyvavo akcininkų susirinkime.

Teigiama, kad detali informacija apie oficialaus siūlymo sąlygas, įskaitant siūlomą akcijų kainą, bus atskleista po to, kai Lietuvos bankas patvirtins oficialių siūlymų cirkuliarą.

„Ignitis grupės“ išplatintame pranešime teigiama, kad ESO ir „Ignitis gamybos“ atstovai po akcininkų susirinkimų išklausė smulkiųjų investuotojų argumentus ir nuomones.

„Siekiame palaikyti dialogą su smulkiaisiais akcininkais ir išgirsti jų argumentus. Po šiandienos pokalbių su ESO ir „Ignitis gamybos“ akcininkais toliau vertinsime argumentus, artimiausiu metu teikdami Lietuvos bankui oficialaus siūlymo cirkuliarą“, – pranešime sakė „Ignitis grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas.

Anksčiau skelbta, kad abiejų bendrovių atveju oficialiuose siūlymuose akcijų išpirkimo kainą ketinama nustatyti lygią dvidešimt keturių mėnesių iki pranešimo apie planuojamą delistingavimą rinkos kainos svertiniam vidurkiui. Tokiu atveju, preliminariais duomenimis, ESO akcijų išpirkimo kaina būtų 0,788 euro, „Ignitis gamybos“ akcijų – 0,575 euro.

Įmonių delistingavimą kritikuojanti Investuotojų asociacija teigia, kad ESO akcijų kainą reikėtų nustatyti atsižvelgiant į reguliuojamo turto, pagal kurią nustatomos elektros ir dujų skirstymo kainos, vertę. Asociacija skaičouoja, kad tokiu atveju ESO akcijų kaina turėtų siekti 1,114 euro.

Apie ketinimus delistinguoti ESO ir „Ignitis gamybą“ pranešta lapkričio 11 dieną.

„Ignitis grupė“ valdo 94,79 proc. ESO ir 96,82 proc. „Ignitis gamybos” akcijų. Abiejų bendrovių akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Trečiadienį taip pat pranešta, kad „Ignitis grupės“ akcininkė Finansų ministerija sudarė darbo grupę, kuri iki kovo pradžios turėtų parengti išvadą apie galimybę surengti bendrovės pirminį viešąjį akcijų platinimą (IPO).

Apie galimybę surengti „Ignitis grupės“ IPO pradėta kalbėti po to, kai grupė paskelbė apie ESO ir „Ignitis gamybos“ delistingavimą. Pasak „Ignitis grupės“, šis IPO galėtų tapti didžiausiu pirminiu siūlymu Baltijos šalių istorijoje.

100 proc. „Ignitis grupės“ akcijų priklauso valstybei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)