Susitarimas bendrovei „Elektrum Lietuva“ per metus leis įsigyti 182 gigavatvalandes (GWh) elektros energijos, o bendradarbiavimas truks penkerius metus. Komercinės sutarties detalės neatskleidžiamos.

„Elektrum Lietuva“ verslo klientų vadovas Artūras Zatulinas sako, kad šalies elektros tiekimo rinkoje sėkmingai įsitvirtinusi bendrovė tikslingai plečia gamybos pajėgumus: ir vystydama juos pati, ir supirkdama jau veikiančių parkų gaminamą elektrą.

„Specializuojamės įrengdami nuosavus saulės parkus, tačiau augant žaliosios energijos paklausai, išnaudojame ir rinkoje esančias bendradarbiavimo su kitais gamintojais galimybes. Ilgalaikiai susitarimai dėl žaliosios elektros supirkimo aiškiai patvirtina, kad neabejojame šio tipo energetikos išteklių potencialu. Vis dėlto, noriu pabrėžti, jog bendradarbiaujant su išorės partneriais koncentruojamės į tai, ką jie gali pasiūlyti dabar, o ne būsimus savo ateities projektus“, – teigia A. Zatulinas.

Bendrovės „Amberwind“ valdomas vėjo parkas „Pagėgiai 13“ veikia Pagėgių rajone, jį sudaro 30 vėjo turbinų, o generuojama elektros energijos galia – 73,5 MW. Pasak A. Zatulino, šis bendradarbiavimo susitarimas leis išplėsti „Elektrum Lietuva“ žaliosios elektros gamybos pajėgumus iki daugiau nei 100 MW.

„Amberwind“ generalinis direktorius Paulius Saltonas sako, kad vėjo energetika yra svarbi ir perspektyvi elektros energijos gamybos sritis.

„Vėjo parkai padeda kur kas visapusiškiau išnaudoti atsinaujinančius energetikos šaltinius, kurie Lietuvoje sparčiai diegiami. Bendradarbiavimas su „Elektrum Lietuva“ leis mums realizuoti visą vėjo parko pagaminamą elektrą ir koncentruotis į kitų planų įgyvendinimą“, – tvirtina P. Saltonas.

„Elektrum Lietuva“ į tris jau veikiančius nuosavus saulės parkus investavo per 7,2 mln. eurų, jų bendras galingumas siekia 11 megavatų (MW). Įmonė planuoja dar apie 20 mln. eurų investicijų į nuosavus saulės parkus, o susiklosčius palankioms aplinkybėms, žengs ir į vėjo energetikos segmentą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją