• „Ignitis“ specialus pasiūlymas – pirmus 4 mėn. kilovatvalandė kainuos 33 ct (24 ct su valstybės kompensacija), nuo 2023 m. – 39,5 ct/kWh;
  • Sutarties trukmė – 40 mėn., ją sudaryti galima tik ribotą laiką – rugpjūtį.

Kaip rašoma „Ignitis“ pranešime spaudai, naujasis planas galios 40 mėnesių – pirmuosius keturis mėnesius nuo rugsėjo 1 d. vienos laiko zonos planą pasirinkusiems gyventojams taikoma kaina bus 33 ct/kWh (su valstybės kompensacija – 24 ct/kWh). Nuo 2023 m. 36 mėnesius būtų taikoma 39,5 ct/kWh kaina (remiantis šiuo metu galiojančiais valstybės patvirtintais tarifais). Sutartį bus galima sudaryti nuo šio trečiadienio iki rugpjūčio 28 d.

Kaip rašoma pranešime, situacija elektros rinkoje yra įtempta ir tiekėjams sudėtinga pasiūlyti patrauklių fiksuotos kainos planų. Tačiau „Ignitis“ taikoma nuolaida finansuojama iš dalies augančių pinigų srautų Lenkijos vėjų parkuose, tam nereikia biudžeto ar kitų viešųjų finansų lėšų.

„Jau sulaukėme didžiulio susidomėjimo iš klientų, ką galime pasiūlyti jiems, kai vienas didžiausių elektros tiekėjų atsisakė fiksuotos kainos planų. Manome, kad pavyko rasti geriausią įmanomą sprendimą ir šioje sudėtingoje situacijoje klientams pasiūlyti patrauklų fiksuotą planą, kurį bus galima rinktis iki rugpjūčio 28 d.“, – sako „Ignitis“ privačių klientų padalinio vadovas Andrius Kavaliauskas.

Specialaus „Ignitis“ fiksuoto elektros kainos pasiūlymo dviejų laiko zonų kainos pirmus keturis mėnesius sieks 36,3 ct/kWh už dieninę elektros energiją ir 27,8 ct/kWh už naktinę ir savaitgalių (su kompensacija – 27,3 ct/kWh ir 24 ct/kWh), o nuo 2023 m. atitinkamai 42,8 ct/kWh ir 34,3 ct/kWh. Sutarties trukmė – taip pat 40 mėn.

Šiuo metu dėl karo Ukrainoje ir Rusijos veiksmų gamtinių dujų rinkose, elektros kainos pasiekė dar nematytas aukštumas. Bendrovė primena, kad „Ignitis“ klientai, kurie sutartis sudarė anksčiau, gali būti ramūs, jiems nustatytos fiksuotos kainos nesikeis. Pastaruoju metu sukilus kainoms, rinkoje nėra pakankamai priemonių apdrausti visą riziką, todėl bendrovė nuolat aktyviai ieško galimybių sudaryti tiesiogines elektros energijos pirkimo sutartis su gamintojais (angliškai – power purchase agreements), kas taip pat leidžia iš dalies stabilizuoti elektros kainas klientams.

Iki rugpjūčio 28 d. specialaus pasiūlymo sutartį sudarę klientai, „Ignitis“ sąskaitą už rugsėjį gaus spalio mėnesio pradžioje. Atstovė Laura Beganskienė „Delfi“ teigė, kad klientai, nusprendę sudaryti nepriklausomo tiekimo sutartį su „Ignitis“, neturi atskirai informuoti buvusio tiekėjo. Sudarius sutartį ir ją pasirašius su nauju tiekėju, senojo tiekėjo sutartis nutrūksta automatiškai.

„Patarimas gyventojams – sudaryti sutartį internetu. Tiek klientų aptarnavimo centrai, tiek telefono linijos užimtos kelis kartus išaugusio klientų srauto, todėl atsiprašome už nepatogumus ir labai raginame sutartis sudaryti internetu – tai truks kelias minutes“, – teigė L. Beganskienė.

Nepriklausomos tiekėjos „Elektrum Lietuva“ komunikacijos projektų vadovė Jūratė Rupšienė BNS teigė, jog „Perlas energijos“ vartotojams siūlomas planas „Elektrum Stabilus 36“.

Bendrovės interneto svetainėje nurodoma, jog šį planą pasirinkusiems klientams siūloma 36 mėnesių trukmės sutartis su fiksuota 38,3 cento kaina be valstybės kompensacijos, o su ja rugsėjį–gruodį reikėtų mokėti 29,3 cento. „Delfi“ J. Rupšienė taip pat paminėjo, kad klientai prieš tai pasikonsultavę telefonu gali gauti individualų pasiūlymą pagal savo elektros suvartojimą.

„Mūsų pasiūlymai yra paremti šios dienos rinkos kaina, tačiau darome viską, kad sumažintume „Perlo“ klientams kainų šoką. Pritaikome nuolaidas pagal individualią kliento situaciją, pagal suvartojimą. Ir mūsų siūlomas tarifas galios visą sutarties laikotarpį, ne tik kelis mėnesius“, – BNS teigė J. Rupšienė, o portalui „Delfi“ pridūrė, kad užklausų skaičius šįryt yra tris kartus didesnis nei įprastinis.

Pasak jos, dėl naujos sutarties „Perlas energijos“ klientai gali kreiptis jau dabar.

Nepriklausoma tiekėja „Enefit“ pranešė buvusiems „Perlas energijos“ klientams siūlanti planą „Super žalias“. Pasak bendrovės, pasirinkus šį planą su skirstymo tarifu „Standartinis“ vienos laiko zonos kilovatvalandė visą 6 metų sutarties laikotarpį gyventojams kainuotų 33 centus (su valstybės kompensacija – 24 centus).

Bendrovės vadovas Vytenis Koryzna pabrėžė, jog sutartyje užfiksuota kaina nesikeistų visą jos galiojimo laikotarpį.

„Mums paprasčiau tesėti savo pažadus klientams, kadangi turime visus pajėgumus gaminti savo elektros energiją, o šiuo metu vystome dar keturis vėjo parkus, du iš kurių iškils Šilalėje ir Akmenėje. Dėl šių priežasčių esame atsparesni drastiškiems rinkos svyravimams bei galime lengviau valdyti kainos kilimo rizikas“, – pranešime teigė V. Koryzna.

„Enefit“ pabrėžia, kad toks tarifas galiotų tik iki rugpjūčio 18 dienos sudarius sutartį internetu ir pateikus nuolaidos kodą online24.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)