Bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) duomenimis, 10 val. elektros tiekimas buvo sutrikęs daugiau kaip 7 tūkst. įmonės klientų. Vilniaus regione elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs 4,7 tūkst. klientų, Alytaus - 1,3 tūkst., Utenos - 1 tūkst., Kauno - 412 gyventojų.

Alytaus regione 12 val. elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs 3,4 tūkst. klientų, Utenos - 1,1 tūkst., Vilniaus - 798, Kauno - 379 klientams, pranešė ESO.

Daugelyje vietų gedimus lėmė gausus žaibavimas ir ant oro linijų virtę medžiai. Gedimus šalina maksimalios pajėgos – Vilniaus ir Alytaus regionuose dirba 20 operatyvinių komandų, suburtų iš bendrovės ir rangovų darbuotojų, nuo ankstyvaus ryto ESO brigados tiekimą jau atstatė 10 tūkst. klientų.

Sostinėje dėl susikaupusio vandens nepravažiuojama tapo T.Narbuto gatvės atkarpa Žvėryno rajone.

Vilniaus miesto tvarkymo įmonės „Grinda“ atstovas BNS sakė, kad eismas taip pat sutriko Antakalnio gatvės atkarpoje ties Saulėtekio-Vileišio gatvėmis, keliose Geležinio Vilko gatvės vietose, ypač ties sankryža su Žalgirio gatve, taip pat Ukmergės gatvėje ir Vakariniame aplinkkelyje.

„Vilniuje dėl audros sugedę šeši šviesoforai. Tikiu, kad „Susisiekimo paslaugos“ tvarko šį reikalą. Šiuo metu mūsų avarinės brigados važiuoja ir bando išvalyti lietaus surinkimo trapus, kad vanduo nutekėtų į rezervuarus ir būtų atstatytas eismas. Tai gali užtrukti iki dviejų valandų., jei vėl nepasikartos liūtis“, - BNS sakė Egidijus Steponavičius.

Kaip BNS informavo „Susisiekimo paslaugos“, viešasis transportas pusę dešimtos ryto vis dar negalėjo pravažiuoti Narbuto gatve ties prekybos centru „Panorama“, eismas buvo sutrikęs Laisvės-Rygos, L. Asanavičiūtės-Sausio 13-osios gatvių sankryžose, Justiniškėse prie Medeinos gatvės.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba teigia, kad dieną numatomos liūtys su perkūnija, kai kur kruša, škvalas, vėjo gūsiai gali pasiekti iki 25 metrų per sekundę. Bus tvanku, temperatūra gali pakilti iki 32 laipsnių.

Automobilių kelių direkcija įspėja, kad dėl stipraus vėjo keliuose gali būti nuvirtusių medžių ar nulūžusių šakų.

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) prašo gyventojų gamtos stichijų metu nesiartinti prie elektros įrenginių ar oro linijų, o pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus nedelsiant skambinti trumpuoju ESO numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Ugniagesiai gelbėtojai perspėja gyventojus škvalo metu nestovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų, nestatyti automobilių po medžiais. Per audrą, žaibuojant ir griaudžiant patartina likti namuose, uždaryti langus, duris, dūmtraukių sklendes, ventiliacines angas, kad nebūtų skersvėjų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)