Bendrovė ir jos projekto partnerė LenkijosGaz-System“ pasirašė 121 tūkst. eurų vertės sutartį su „Afry“ (anksčiau „Poyry“) dėl studijos rengimo, pateikiant galimus sprendimus komerciškai optimaliam dujotiekio panaudojimui.

„Ši studija turėtų objektyviai atsakyti į esminį klausimą, kokią papildomą naudą Europos dujų rinkos dalyviams galime sukurti šia jungtimi. Mums svarbu įvertinti naujausias energetikos ekonomikos ir saugumo poreikio tendencijas, kad galėtume priimti sprendimus, kaip jungtį panaudoti kuo efektyviau“, – pranešime sako „Amber Grid“ generalinis direktorius Nemunas Biknius.

Studiją lygiomis dalimis finansuos abi operatorės, ji turi būti atlikta iki rugpjūčio.

Studija pateiks gaires, kaip GIPL gali pasitarnauti plėtojant regioninę rinką, kokia turėtų būti optimali prieiga prie dujotiekio sujungimo taško, kokią įtaką jis gali turėti kitai perdavimo infrastruktūrai. Į studijos rezultatus bus atsižvelgiama nustatant jungties naudojimosi sąlygas.

Šiemet planuojama nutiesti du trečdalius arba 100 km dujotiekio iš 165 km Lietuvos teritorijoje. Nuo statybos pradžios į Lietuvą iš Lenkijos atvežta 95 km plieninių vamzdžių, į gijas suvirinta 69 km vamzdžių.

Šiuo metu dujotiekio trasoje atliekami archeologiniai tyrinėjimai. Vėliau šiemet numatyti sudėtingi kryptinio horizontalaus gręžimo darbai tiesiant dujotiekį po didžiausiomis Lietuvos upėmis – Nerimi ir Nemunu.

GIPL veiklą turėtų pradėti nuo 2022 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)