„Vienas iš klausimų būtų, ką reiktų patobulinti įstatyminėje bazėje, kad tokie, kaip „Perlas Energija“ atvejai prevenciškai būtų užkirsti.

Kitas klausimas, kokia situacija yra kitose kompanijose, ar jos yra pasiruošusios perimti įsipareigojimus“, – Eltai sakė Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius.

Rugpjūčio pradžioje antras daugiausia vartotojų turintis nepriklausomas elektros tiekėjas „Perlas Energija“ pranešė, kad sparčiai augant elektros kainoms, nebegali vykdyti savo įsipareigojimų fiksuotą elektros tiekimo kainą pasirinkusiems klientams ir jiems pritaikys tiekimo planus kintama kaina, susieta su elektros kainomis biržoje.

Toks įmonės žingsnis sukėlė diskusijas, kad vertėtų atidėti trečiąjį elektros rinkos liberalizavimo etapą. Pasak prezidento patarėjo Vaido Augustinavičiaus, jį stabdyti būtina, kol nesugriežtinta tiekėjų veiklos priežiūros tvarka. Energetikos ministerija pirmadienį pranešė, jog atitinkami teisės aktų pakeitimai ruošiami, bus pateikti Vyriausybei artimiausiu metu, o rudens sesijos pradžioje – ir parlamentui.

Energetikos ministras Dainius Kreivys taip pat neatmetė, kad trečiasis etapas gali būti atidėtas.