B.Vėsaitė pataisomis siūlo dujų įmones įpareigoti ne rečiau kaip kas ketvirtį perskaičiuoti ir konkrečias perdavimo, laikymo, skirstymo ir tiekimo kainas.

Parlamentarė priekaištavo, kad "nenaudingi nei žmonėms, nei verslui sprendimai Seime priimami per naktį, o dėl tų, kurie palengvintų gyvenimą, priėmimas vilkinamas".

"Vyriausybės išvados laukimas užims laiko", - sakė B.Vėsaitė.

Kainų komisijos narys Jonas Grigas aiškino, kad dujų kainas vartotojams koreguoti ne rečiau kaip kas ketvirtį perskaičiuojant perdavimo, laikymo, skirstymo, transportavimo kainas būtų labai sunku.

"Žiemą transportavimas, pavyzdžiui, yra labai didelis, o vasarą - mažas", - kalbėjo J. Grigas.

Skaičiuojant ir koreguojant reguliuojamų kainų viršutines ribas B.Vėsaitė siūlo atsižvelgti į dujų įmonės licencijuojamoje veikloje naudojamo turto vertę, kurią turės pripažinti Kainų komisija.

Dabar valstybės reguliuojamų kainų viršutinės ribos nustatomos penkeriems metams. Jos Kainų komisijos sprendimu gali būti koreguojamos pasikeitus infliacijos lygiui, mokesčiams, dujų transportavimo kiekiui, įstatymams ar dujų įmonėms viršijus nustatytus rodiklius, tačiau ne dažniau kaip kartą per metus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją