„Eesti Energia“ antrinės įmonės „Enefit Green“ vadovas Aavo Karmasas (Avas Karmasas) teigia, kad grupė Baltijos regione įžvelgia didelių plėtros galimybių.

„Suomija, Lietuva ir Lenkija jau paskelbė atsinaujinančios energijos kiekius, kuriuos norėtų įsigyti iš rinkos per aukcionus. Nors rinkose jau instaliuota didelė vėjo arba saulės galia, bet bus ir daugiau. Tad tos rinkos siūlo mums didelių galimybių. „Enefit Green“ ir „Nelja Energia“ suliejimas padės mums pasinaudoti tomis galimybėmis“, – spaudos konferencijoje Vilniuje sakė A. Kermasas.

Pasak jo, „Nelja Energia“ įsigijimas tėra tik plėtros pradžia.

„Enefit Green“ žvalgosi galimybių ne tik Estijoje, bet ir Lietuvoje, Latvijoje, Suomijoje, Lenkijoje. Priežastis paprasta – tos rinkos mums pažįstamos, „Eesti Energia“ jau atstovaujama tose rinkose“, – pridūrė A. Kermasas.

Lietuvoje inicijuojama nauja „žaliosios“ energetikos skatinimo schema. Tikimasi jau kitais metais pradėti rengti techniškai neutralius jos rėmimo aukcionus, kur konkuruotų vėjo, saulės, biomasės energetikos plėtotojai, o vietoj supirkimo tarifo jiems būtų skiriama premija arba priedas prie rinkos kainos.

„Eesti Energia“ už „Nelja Energia“ sumokės 289 mln. eurų, be to, ji perims 204 mln. eurų „Nelja Energia“ finansinius įsipareigojimus. Šią įmonę įsigyti pretendavo ir valstybės valdoma energetikos grupė „Lietuvos energija“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)