„Praėjusių metų pradžioje vyravę šalti žiemos ir pavasario orai lėmė didesnį dujų suvartojimą šilumos ir elektros gamybos sektoriuose, tačiau antroje metų pusėje dujų vartojimas Lietuvoje menko dėl itin didelių dujų kainų pasaulio biržose“, – teigiama pranešime.

Tuo metu iš Lietuvos į Latviją, dujas perduodant kitoms Baltijos šalims ir Suomijai, pernai transportuota 1,9 TWh gamtinių dujų – 76 proc. mažiau nei 2020 metais (8 TWh),

Dujų transportavimas į Karaliaučiaus sritį 2021 metais sudarė 26,7 TWh – 7,2 proc. daugiau nei 2020 metais (24,9 TWh).

Iš viso pernai Lietuvos dujotiekiais buvo transportuota beveik 53 TWh dujų – 8,6 proc. mažiau nei 2020-aisiais (58 TWh).

Operatorė nurodo, kad Klaipėdos suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalas ir toliau atlieka svarbų vaidmenį, užtikrinant sklandų Lietuvos ir kitų Baltijos šalių vartotojų aprūpinimą dujomis. Per 2021 metus iš terminalo buvo patiekta arba 62 proc. viso į terminalą įleisto dujų kiekio (16,3 TWh).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją