„Dujų balionai daugiabučiuose kelia pavojų ne tik juos naudojantiems žmonėms, tačiau ir visiems aplinkiniams. Siekdama didinti jų saugumą, valstybė jau antrus metus iš eilės skiria paramą gyventojams, kurie atsisako dujų balionų naudojimo buityje ir pertvarko elektros arba dujų inžinerines sistemas“, – pranešime sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

Parama vienam butui iš viso sieks 726 eurų (su PVM) – po 242 eurus daugiabučių namų bendrųjų elektros arba dujų inžinerinių sistemų pertvarkymui, taip pat butų elektros arba dujų sistemos pertvarkymui ir elektrinės arba dujinės viryklės įsigijimui.

Pirmieji kvietimai teikti paraiškas bus skelbiami vasario 26 dieną ir priimami iki birželio 1 dienos.

Pernai sprendimus atsisakyti dujų balionų priėmė daugiau nei 900 daugiabučių namų gyventojai. Paraiškas finansavimui gauti pateikė per 400 daugiabučių. 309 daugiabučių namų gyventojams buvo suteikta beveik 4,5 mln. eurų subsidija, iš šių daugiabučių namų buvo pašalinta 5860 dujų balionų.

Šiuo metu šalyje dar yra apie 1500 daugiabučių namų, kuriuose maistui ruošti naudojami dujų balionai.

Dujų balionai trijų ir daugiau aukštų daugiabučiuose negalės būti naudojami nuo 2022 metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)