Kauno savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjas Raimundas Endrikis patvirtino, kad Kaune šildymo sezonas netrukus bus uždarytas.

„Šildymo sezoną oficialiai planuojama baigti antroje šios savaitės pusėje“, – sakė jis.

Klaipėdos savivaldybių Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė pranešė, kad uostamiestyje šildymo sezonas uždaromas jau šiandien.

„Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius jau pasirašė įsakymą dėl šildymo sezono pabaigos – pagal jį šildymo sezonas Klaipėdos mieste, išskyrus Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetines ikimokyklinio ugdymo įstaigas, baigiamas šiandien, gegužės 3 d.

Paprastai šildymo sezonas Klaipėdoje baigiamas antroje balandžio pusėje, pernai dėl nepalankių orų šildymas tęsėsi beveik visą balandžio mėnesį.

Šis (2020 – 2021 m.) šildymo sezonas Klaipėdoje prasidėjo spalio 15 dieną. 2019 m. šildymo sezonas Klaipėdoje prasidėjo spalio 7 d. ir baigėsi balandžio 30 d.“, – teigė ji.

Vilniaus miesto vicemeras V. Benkunskas laidoje „Delfi rytas“ taip pat tikino, kad sostinėje šildymas bus atjungiamas jau nuo trečiadienio.

„Ryte turėjome apsitarimą, matome, kad šią savaitę įdienojus oro temperatūra sieks 15-16 laipsnių, tiesa, naktys, pakankamai vėsios, bet ketiname jau nuo trečiadienio skelbti šildymo sezono pabaigą ir pamažu atjunginėti daugiabučių namų kvartalus, o gydymo įstaigose, darželiuose, mokyklose šildymas dar savaitę tęsis“, – sakė jis.

Jo teigimu, pernai šildyti buvo baigta balandžio 24 dieną, užpernai – balandžio 19 dieną, o 2017 m. šildymo sezonas buvo užsitęsęs ir baigėsi gegužės 9 dieną.

Paklaustas, ar nutinka taip, kad šildymo sezonas yra pabaigiamas, o atvėsus orams lauke, šildymą tenka vėl įjungti, vicemeras tikino, kad taip yra buvę.

„Tai – blogiausias dalykas, ką gali padaryti savivaldybės, kad išjungti, paksui vėl įjungti, nes čia yra techniniai dalykai, kurie užtrunka, o kartais tas papildomas įjungimas netenka prasmės, nes žiemos ir vasaros kova balandį gegužę yra intensyvi.

Istorijoje, bendrai, yra buvę tokių atvejų, bet, šiuo atveju, turime gana tikslias orų prognozes, galime matyti ateinančių dviejų savaičių orų padėtį ir spręsti, sprendimų nepriimti per greitai ir tuo pačiu neužtęsti per ilgai“, – teigė jis.

V. Benkunskas pabrėžė, kad daugiabučių namų gyventojai, kada pradėti ir baigti šildymo sezoną gali spręsti ir patys.

Jeigu dauguma namo gyventojų nusprendžia savo name šildymo sezoną baigti, jie apie tai turėtų pranešti šilumos tiekėjui ir šildymas bus atjungtas.

„Šiuo atveju, Vilniuje turime ne vieną daugiabutį namą, kuris yra renovuotas ir šildymo paslauga jiems yra nebereikalinga ir jie yra priėmę tokius sprendimus“, – sakė V. Benkunskas.

Šiaulių miesto savivaldybės atstovai pranešė, kad kol kas šildymo sezono uždaryti nežada. Dėl to bus sprendžiama trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)