Šiuo įstatymų paketu, pasak prezidentės, tik sukuriamas teisinis pagrindas ir galimybė pradėti didelį, ilgametį, Lietuvai ir visam Baltijos regionui svarbų projektą. Tolesnius sprendimus ir projekto tęstinumą turės užtikrinti ateinanti Vyriausybė ir Seimas. Projektas turi būti vykdomas skaidriai, informuojant visuomenę ir atsižvelgiant į regiono valstybių interesus.

„Atsakomybę už energetinę šalies ateitį turės prisiimti kelių kadencijų politikai. Nuo jų priklausys, ar Visagino AE projektas bus skaidrus, kokybiškas ir naudingas Lietuvos žmonėms. Tik toks projektas susilauks palaikymo", - sako prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, atsakingai vykdomas Visagino AE projektas gali tapti viso Baltijos regiono ekonomikos stimulu keliems dešimtmečiams.

„Neturėdami nė vieno rimto projekto regione tampame ES ekonomine provincija. Visagino projektas - šansas Baltijos šalims suteikti stiprų ilgalaikį impulsą šalių ekonomikai ir užtikrinti spartesnį žmonių gerovės kūrimą. Ar gebėsime juo pasinaudoti - mūsų pačių - visų Baltijos šalių pasirinkimas", - pabrėžia Prezidentė.

Atominės elektrinės projektas taptų didžiausia Lietuvos istorijoje tiesiogine užsienio investicija. Įgyvendinant šį projektą būtų sukurta apie 6000 naujų darbo vietų, šalies verslas gautų milijardinės vertės užsakymų.

Europos Komisija, atlikusi nepriklausomą vertinimą dėl regioninio Visagino AE projekto, pareiškė, kad šis projektas padidins energijos tiekimo Baltijos regione saugumą ir prisidės prie visapusiškos Baltijos valstybių integracijos į Europos energijos vidaus rinką.

Paramą projektui yra išreiškusi ir Japonija bei JAV.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (281)