„Jie (lenkai) niekada ir nežadėjo. Šis projektas buvo atviras regioninėms kaimynėms. Kaimynės, kurios norėjo dalyvauti, pasisiūlė ir dalyvaus. Projektas nėra didelis, kad galėtų apimti labai daug valstybių iš tiesų tai yra kol kas vienas 1300 MW galingumo įrenginys, o keturioms valstybėms jis yra mažokas. Todėl visiškai natūralu, kad įvairios valstybės grynai komerciniais pagrindais darė šį sprendimą. Šiaip tai, kuo mažiau valstybių, tuo lengviau valdyti įmonę“, - apie lenkų pasitraukimą iš projekto trečiadienį žurnalistams Birštone sakė D. Grybauskaitė.

Tai, jog Lenkija sustabdė dalyvavimą Visagino atominės elektrinės projekte, tolesnei projekto eigai jokio poveikio neturės, strateginis investuotojas Japonijos bendrovė „Hitachi“ nusiteikusi ir toliau dalyvauti projekte visu pajėgumu, tvirtina „Hitachi“ vadovai.

„Tai, kad Lenkija stabdo savo dalyvavimą, projekto reikšmės nesumenkina, mes ir toliau norime jame dalyvauti. Lietuva išlieka mūsų prioritetas. Baltijos šalys finansiškai pajėgios pastatyti elektrinę ir be Lenkijos", - sakė Masahito Yoshimura, „Hitachi-GE Nuclear Energy“ rinkodaros ir planavimo padalinio generalinis direktorius, susitikime su Baltijos šalių žurnalistais.

Dalyvaujant strateginiam investuotojui - japonų bendrovei "Hitachi-GE Nuclear Energy"- bei regioniniams partneriams - Latvijos, Estijos ir Lenkijos energetikos kompanijoms regioninė atominė elektrinė Visagine turėtų būti pastatyta iki 2020 metų.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas šią savaitę "Veidui" sakė, kad sutartis su Japonijos ir JAV korporacija "Hitachi-GE Nuclear Energy" dėl naujos atominės elektrinės bus pasirašyta 2011-2012 metų sandūroje. Tuo pačiu metu turėjo būti pasirašoma Akcininkų sutartis su Latvijos, Estijos ir Lenkijos energetikos įmonėmis. A.Sekmokas yra įsitikinęs, kad koncesijos sutarties ir kitų su atominės elektrinės statyba susijusių sutarčių paketas Seimui tvirtinti bus pateiktas jau 2012 metų pavasario sesijoje .

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją