Pasak Algirdo Butkevičiaus, susitikime bus aptarta derybų darbotvarkė.

„Mes ketvirtadienį, aš manau, aptarinėsim dėl tam tikros darbotvarkės, apie ką bus diskutuojama, kada prasidės tos derybos. Nes jiems yra suteikti tam tikri įgaliojimai, nuo ko ir iki kiek jie gali kalbėtis“, - Lietuvos radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

Tiek energetikos ministro patarėja Daiva Rimašauskaitė, tiek premjero patarėjas energetikos klausimais Tomas Garasimavičius BNS teigė apie tokį susitikimą šį ketvirtadienį nieko nežinantys.

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė Lazdauskienė BNS patvirtino, kad toks susitikimas planuojamas artimiausiu metu, bet ne ketvirtadienį. Ji neatmetė, kad dabar gali būti kalbama konkrečiau nei praėjusį ketvirtadienį - pavyzdžiui, apie derybų tikslus.

„Galiu pasakyti, kaip ir anksčiau minėjau, kad trečias energetikos paketas yra neliečiamas. Ir manau, kad tie visi aptarti klausimai bus pateikti ir jų labai principingai bus laikomasi. Jeigu bus keliami reikalavimai kažkokie papildomi, darbo grupė neturės tam įgaliojimų“, - LRT radijui kartojo premjeras.

Pasak jo, pagrindinis Lietuvos reikalavimas yra mažesnė dujų kaina, o derėtis skubama, nes Kainų komisija, jo žodžiais, artimiausiu metu turės patvirtinti naujas importuojamų dujų kainas.

„Darbotvarkės klausimai bus aptarti šią savaitę, mūsų pagrindinis reikalavimas yra, kad sumažinti dujų kainą, importuojamų į Lietuvą. Visi kiti klausimai bus, aš manau, derinami jau derybų metu. O skubėjimas gal yra dėl to, kad puikiai mes suprantam, kad jau artimiausiu metu Kainų komisija turi tvirtinti antram pusmečiui importuojamų dujų kainą“, - teigė ministras pirmininkas.

Kainų komisija netvirtina importuojamų dujų kainos - ji patikrina ir skelbia tik gamtinių dujų kainas vartotojams. Antrojo pusmečio kainos turi būti paskelbtos iki birželio 1-osios.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius praėjusį ketvirtadienį sakė, kad su „Gazprom“ atstovais kalbėta apie būsimas derybas, o daugiausia - apie organizacinius klausimus.

A.Butkevičius tuomet teigė, kad derybos su „Gazprom“ nebus lengvos, o itas Lietuvos ir „Gazprom“ atstovų susitikimas turėtų įvykti per artimiausias dvi savaites.

A.Butkevičius yra sudaręs derybų su „ Gazprom“ grupę dėl dujų tiekimo Lietuvai sąlygų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)