„Pas mus komitete tas įstatymas tikrai nestringa nei dėl lobistinių, nei dėl korupcinių priežasčių. Tikrai niekas nesikreipė, niekas nešantažavo. Tačiau laukiame kitų papildomų komitetų išvadų ir mūsų komitetas yra pasiruošęs įstatymą priimti, žinant, koks jis svarbus mūsų gyventojams ir mūsų vartotojams. Ypač šią šaltą žiemą, tikiuosi ji bus šiltesnė ir mums pavyks šitą įstatymą priimti bei tokiu būdu sumažinti šilumos kainą“, - aiškino D. Budrys.

Frakcijų atstovų ir valdybos narių pasitarime gavusi tokią informaciją patvirtino ir pati Seimo pirmininkė I. Degutienė, nors dar trečiadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite politikė tvirtino, jog teisės aktas nejuda iš vietos dėl Ekonomikos komiteto kaltės bei neatmetė galimybės, kad procesas tęsiamas dėl aktyvios šilumos ūkio lobistų veiklos.

„Konkrečiai buvo paraginta kuo greičiau apsvarstyti Ekonomikos komitete du įstatymų projektus – Šilumos ūkio ir Viešųjų pirkimų įstatymą. Kaip išaiškėjo šiandien, dalinai Ekonomikos komitetas ir negalėjo pabaigti to svarstymo, nes yra du papildomi komitetai, kurie nėra apsvarstę Šilumos ūkio įstatymo. Todėl mes sutarėme, kad artimiausią darbo savaitę turės būti papildomų komitetų išvados ir kai Ekonomikos komitetas gaus išvadas, jie irgi svarstys tada šį įstatymą“, - ketvirtadienį sakė parlamento vadovė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją