Informuojama, kad šį pokytį lėmė trys pagrindinės priežastys. Pirmoji yra siekis efektyviau naudoti lėšas ir konsoliduoti daugiau negu 14 grupėje valdomų prekės ženklų ir pavadinimų į vieną lengvai Lietuvoje ir užsienyje suprantamą prekės ženklą.

„Mes atgimstame, šį kartą kaip tarptautinė energetikos bendrovė, bet su panašia misija, panašiais tikslais. Ką mūsų pirmeiviai pradėjo tarpukariu, tą mes toliau tęsiame. Supratome, kad pasaulis greitai keičiasi, keičiasi technologijos, energetika. Keičiasi ir „Lietuvos energija“.

Iš pradžių kalbėjome tiesiog apie paprastą verslo efektyvų sprendimą. Veikiame daugybėje tarptautinių rinkų, su keturiolika skirtingų prekės ženklų. Per kitus 12 metų beveik pusę investicijų bus daroma užsienio teritorijose, turime optimizuoti šitą veiklą. Kai vis daugiau informacinio triukšmo, turime investuoti į savo žinomumą, poziciją, kad būtume teisingai suprantami, išgirsti ir pamatyti. Tad reikia daryti prekių ženklų konsolidaciją. Kad būtų vienas žinomas vardas. Tas vardas turi būti modernus, bet tuo pačiu suprantamas ir priimtinas ir užsienyje“, – kalbėjo „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Darius Maikštėnas ir nurodė, kad dėl to pasirinktas „Ignitis“ vardas.

Antroji priežastis yra patogumas klientams – jiems nebereikės kreiptis į skirtingas bendroves, o visas svarbiausias energetikos paslaugas teiksime iš vienų – „Ignitis“ – rankų. D. Maikštėno teigimu, svarbu, kad klientas žinotų, jog atėję į „Ignitis“ gaus visus atsakymus dėl dujų, elektros, išmaniųjų sprendimo namams, verslams. Anot jo, nuėjus į „Mano gilės“ svetainę bus randama „Ignitis savitarna“, o „Lietuvos energijos tiekimas“ bus tiesiog „Ignitis“.

Trečioji priežastis – siekis sulaužyti monopolinį įvaizdį ir sėkmingai konkuruoti rinkoje. Teigiama, kad kaip kažkada išnyko „Lietuvos kuro“ arba „Lietuvos telekomo“ monopoliai, taip ir „Lietuvos energijos“ monopolis neturi ateities. Todėl turima išsivaduoti iš postsovietinio valstybinio monopolinio įvaizdžio.

„Monopolijos visiškai neturi ateities energetikoje. Taip, aišku, atskiros veiklos sritys, kaip skirstymo tinklai ir turi išskirtines teises, bet net ir tų bendrovių misija ir veikla yra ta, kad atsirastų konkurencija, didesnis pasirinkimas vartotojams. Todėl tas pokytis, kurį atliekame, ne tik įvaizdine prasme pereiname į naują etapą, bet ir norėdami iš esmės toliau naikinti senuosius stereotipus, kaip priimame sprendimus, bendraujame su klientais, partneriais ir visuomene. Šis pokytis esminis“, – teigė D. Maikštėnas.

Nuo rugsėjo 6 dienos „Lietuvos energija“ tapo „Ignitis grupe“, „Lietuvos energijos tiekimas“ tapo „Ignitis“, „Lietuvos energijos gamybos“ pavadinimas pakeistas į „Ignitis gamyba“, o „Lietuvos energija renewables“ – į „Ignitis renewables“. Tarptautinėse rinkose grupė taip pat veiks „Ignitis“ prekės ženklu. Tuo metu „Energijos skirstymo operatoriaus“ pavadinimas nesikeis.

Ir užsienyje veikiančios „Lietuvos energijos“ bendrovės keičia pavadinimą, tačiau papildomų lėšų komunikacijai apie pavadinimo pokyčius nebus skiriama.

„Nedideli pristatymai bus daromi regioninėse konferencijose, kol veikiame didmeninėse rinkose nereikia investuoti didelių lėšų į vartotojams nukreiptą komunikaciją, tai galbūt ateities etapas“, – kalbėjo D. Maikštėnas.

Išskiriama, kad bus investuojama nuo 2,5 iki 3 mlrd. per kitus 11 metų į žaliąją gamybą. Taip pat dėmesys IT centro stiprinimui, kuris leis kurti inovacijas. Gyventojams planuojama įdiegti išmaniuosius skaitiklius iki 2023 metų, vartotojai gaus daug daugiau informacijos apie savo vartojimą. Taip pat namų ūkiai galės įsigyti virtualiai nutolusią saulės jėgainę, ten gaminti elektros energiją.

Sąskaitas išrašinės „Ignitis“

Svarbu pažymėti, kad „Lietuvos energijos tiekimo“ klientams sąskaitas nuo šiol išrašys „Ignitis“, šią bendrovę reikės pasirinkti ir kaip įmokų surinkėją, mokant už elektros energiją ar gamtines dujas.

Tačiau klientams pasirašyti naujų sutarčių ar atlikti kitų veiksmų nereikia – visos sutartys automatiškai pratęsiamos su bendrove „Ignitis“.

Apie „Ignitis grupę“

„Ignitis grupė“ – tai tarptautinė energetikos bendrovė, viena didžiausių energetikos įmonių grupių Baltijos šalyse, kurios misija yra kurti energetiškai sumanų pasaulį. Grupės įmonės gamina energiją, valdo strateginius energijos gamybos pajėgumus, skirsto energiją, tiekia ir teikia visas sumanios energetikos paslaugas.

Didelį dėmesį „Ignitis grupė“ skiria žaliosios energetikos plėtrai ir siekia tapti pagrindiniu naujosios energetikos kompetencijų centru regione bei paskirstytosios energetikos sprendimų lyderiu tiek Baltijos jūros, tiek kituose regionuose.

Grupės įmonės veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Suomijoje, o jos investicijos į inovacijų projektus siekia ir Jungtinę Karalystę, Norvegiją, Prancūziją.

Visos „Ignitis grupės“ akcijos priklauso Lietuvos valstybei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)