"Norvegija padeda Lietuvai diversifikuoti elektros ir dujų tiekimą bei užtikrinti konkurencingas energetinių išteklių kainas. Norvegų įmonė "Hoegh LNG" stato specialų laivą, kuriuo bus gabenamos dujos į Klaipėdos suskystintų dujų terminalą, o nutiesus elektros jungtį su Švedija, labai išaugs norvegiškos elektros, kuri yra viena pigiausių pasaulyje, importas į Lietuvą", - po susitikimo su Norvegijos užsienio reikalų ministru Espenu Barthu Eide sakė Dalia Grybauskaitė, pranešė Prezidentūra.

Prognozuojama, kad 2015 metais pradėjus veikti "NordBalt" jungčiai su Švedija, norvegiška elektra gali sudaryti apie 36 proc. per ją į Lietuvą importuojamos energijos.

Pasak šalies vadovės, Norvegija yra viena didžiausių suskystintų dujų tiekėjų pasaulyje, todėl Lietuvą taip pat domina galimybė importuoti norvegiškas dujas per būsimą suskystintų dujų terminalą Klaipėdoje.

Norvegija yra ir penkta didžiausia užsienio investuotoja Lietuvoje - tiesioginės jos investicijos šalyje sudaro apie 2,46 milijardus litų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)