Tai šalies vadovė teigė po Kroatijoje įvykusio susitikimo su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Hermanu Van Rompuy. Jame buvo aptarta Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai darbotvarkė.

"Didžiausias ES ekonomikos ir konkurencingumo stabdis, pasak prezidentės, yra aukštos energetinės kainos. Todėl ES vidaus energijos rinkos sukūrimas, alternatyvos brangioms rusiškos dujoms, III ES energetikos paketo įgyvendinimas, energetinių salų panaikinimas - bendras visos Europos rūpestis, kuris užtikrins konkurencingas kainas", - teigiama prezidentės spaudos tarnybis pranešime spaudai.

Prezidentūra pažymi, kad lapkričio 4-5 dienomis Vilniuje vyks ES vidaus energijos rinkos užbaigimo konferencija, kurioje bus apsispręsta dėl Europai svarbiausių energetinių projektų.

Lietuva šiuo metu visas dujas gauna iš Rusijos koncerno "Gazprom", ir teigia, kad moka daugiau nei kitos Europos šalys dėl politinių priežasčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)