Įsakyme nurodoma, kad šilumos vartotojai, suderinę su šilumos tiekėju, gali patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pabaigos, jeigu yra techninės galimybės ir nepažeidžiamos higienos normos. Jei pageidauja, gyventojai savo pastatus gali šildyti ir pasibaigus šildymo sezonui. Tam tereikia gyventojų daugumos balsais nuspręsti vėl įjungti šildymą pastate ir apie tai pranešti namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojui.

Anot Kauno miesto savivaldybės įsteigtos „Kauno energijos“ bendrovės atstovų, sistemų prižiūrėtojas arba namą administruojanti įmonė (ar bendrijos pirmininkas) apie gyventojų sprendimą toliau šildytis turi informuoti šilumos tiekėją.

Kompensacijos už šildymui suvartotą šilumą nuo oficialios šildymo sezono baigimo datos nėra skaičiuojamos. Jos skaičiuojamos tik už šilumą, sunaudotą karštam vandeniui ruošti. Saugų pastatų šildymo sistemų išjungimą arba įjungimą užtikrina pastatų savininkai, daugiabučių namų valdytojai (administratoriai) ir/ar pastatų šildymo ir (ar) karšto vandens sistemų prižiūrėtojai, - teigiama „Kauno energijos“ pranešime.

Nuo šio pirmadienio šildymo sezonas baigiamas ir Vilniaus rajone.
Šildymo sezono pabaiga skelbiama, atsižvelgiant į faktines lauko oro temperatūras, kai tris paras iš eilės vidutinė lauko oro temperatūra yra aukštesnė nei 10 laipsnių šilumos.
2020-2021 metų šildymo sezonas yra vienas ilgiausių šildymo sezonų Vilniaus rajono savivaldybėje. Praėjusiais metais, kaip skelbia rajono savivaldybė, šildymo sezonas baigtas balandžio 29 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)