Reiktų suprasti, kad mažmeninės degalų prekybos rinkoje viešpatauja labai žiauri konkurencija ir norint joje sėkmingai dirbti, būtina nuolat keisti pasiūlymus, be to, tinklo dydis turi turėti tam tikrą kritinę masę, kurią „Lukoil“ turi, pažymi B. Rubesa.

„Labai daug naftos kompanijų, įskaitant ir „Statoil“, peržiūrėjo savo veiklos strategijas ir daugelis priėmė sprendimus atsisakyti būtent mažmeninės prekybos. Gali būti, kad „Lukoil“ taip pat žengia žingsnį verslo konsolidavimo link“, – sakė B. Rubesa.

Ji taip pat pažymėjo, kad neturi idėjų, kas galėtų nupirkti kompanijos turtą Latvijoje ir Lietuvoje.

Kaip jau buvo pranešta, naftos kompanija „Lukoil“ nusprendė parduoti savo aktyvus Lietuvos ir Latvijos teritorijose. Šį sprendimą „Lukoil“ prezidentas Vagitas Alekperovas aiškina šiose šalyse sustiprėjusiomis prieš Rusiją nukreiptomis nuotaikomis.

„Eilėje šalių susiduriame su sunkumais, – sakė V. Alekperovas interviu televizijos kanalui „Rossija 24“. – Tarp jų Ukraina, kur buvome priversti parduoti savo aktyvus, nors jie buvo vieni geriausių“.

„Mes pardavėme aktyvus Estijoje. Šiandien mes parduodame savo turtą Lietuvoje ir Latvijoje, ten, kur pakankamai stiprus nusiteikimas prieš Rusiją, todėl direktorių taryba priėmė sprendimą išeiti iš šių šalių“, – pareiškė V. Alekperovas.

Jis pažymėjo, kad „Lukoil“ strategijoje artimiausiais metais plėtra Europoje nenumatoma.

„Mes patvirtinome strategijoje plėtrą tik geologinės žvalgybos ir naftos gavybos segmente. Mes manome, kad kompanijos „downstream“, naftos perdirbimo ir naftos perdirbimo realizavimo sistema – ji šiandien užtikrina mūsų srautus“, – pridūrė „Lukoil“ vadovas.

2015 metų vasarą Estijos degalų kompanija „Olerex“ įgijo 100 procentų „Lukoil“ antrinės bendrovės Estijoje „Lukoil Eesti AS“ akcijų. Jai priklauso 37 degalinės.

„Lukoil“ dukterinei bendrovei Nyderlanduose „Lukoil Europe Holdings“ priklauso 100 procentų „Lukoil Baltija“, kuri valdo degalinių tinklą Latvijoje ir Lietuvoje.

2015 metų pradžioje „LUKoil Baltija R“ priklausė 59 degalinės Latvijoje (7 procentai rinkos), o Lietuvoje – 115 degalinių (18 procentų vietos rinkos). 2014 metų vasarą bendrovė pranešė, kad parduoda savo degalines Čekijoje, Slovakijoje ir Vengrijoje.

2015 metų balandį „Lukoil“ antrinė bendrovė „LUKOIL Europe Holdings BV“ ir Austrijos kompanija „AMIC Energy Management GmbH“ užbaigė „LUKOIL-Ukraina“ pardavimo sandorį. Šiai įmonei Ukrainoje priklausė šešios naftos bazės ir daugiau kaip 240 degalinių.

V. Alekperovas pranešė, kad kompanija kol kas neketina atsisakyti savo aktyvų Turkijoje, kur „Lukoil“ priklauso degalinių ir jūros terminalų tinklas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)