Pasak premjero, šildymui atpigus apie 10-12 procentų, o dėl PVM lengvatos panaikinimo jam tiek pat tiek pat pabrangus, vartotojai nepajustų jokio efekto.

Algirdas Butkevičius sako, kad sprendimas turėtų būti naudingas žmonėms ir verslui.

„Kol kas nėra tokių planų, ar atsisakyt. (...) Paskaičiavimai rodo, kad jeigu šilumos kaina mažės virš 10 proc. - vidutiniškai, mūsų skaičiavimais, - nuo 10 iki 12 proc. - aišku, ir jeigu PVM lengvata bus panaikinta, žiūrint paprastai aritmetiškai, ta lengvata neduos poveikio žmonėms“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Anot jo, šis klausimas bus aptartas penktadienį politinėje taryboje, kur bus kalbama apie kitų metų biudžetą.

„Kaip žinote, ši lengvata baigiasi jau šių metų gruodžio 31 dieną, ir penktadienį mes politinėje taryboje turime diskusiją apie ateinančių metų biudžeto projektą. Taip pat dalyvaus visi ministrai toje diskusijoje (...). Aš manau, kad mes šitą klausimą svarstysime ir priimsime sprendimą, kuris būtų naudingas mūsų Lietuvos žmonėms ir verslui“, - tikino premjeras.

Neoficialiais „Verslo žinių“ duomenimis, pingant dujoms ir mažėjant jų vartojimui, valdžia ketina nuo 2015-ųjų atsisakyti PVM lengvatos šildymui.

Diskusijos dėl PVM lengvatų vyksta kasmet - ekonomistai ragina jos atsisakyti, taip surenkant daugiau lėšų į biudžetą.

Finansų ministras Rimantas Šadžius pernai pareiškė, kad po kelerių metų bus atsisakyta lengvatos šildymui - anot jo, ją būtų galima panaikinti įsibėgėjus daugiabučių renovacijai, sumažinus dujų kainas bei pastačius suskystintų gamtinių dujų terminalą.

Dabar PVM lengvata šildymui yra 9 proc., o standartinis PVM - 21 proc. 2004-2009 metais galiojo 5 proc. PVM šildymui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (355)