Anot vokiečių, rusų bendrovė vykdo tokią pat veiklą, kaip ir nupirktoji - radioaktyvių atliekų tvarkymo valdymas, atominių elektrinių uždarymas bei teikia inžinerines paslaugas.

„Nukem GmbH“ vadovybė yra įsitikinusi, kad savo antrinei įmonei parinko perspektyvų strateginį investuotoją.

„Mūsų inžinerijos verslo segmentui „Atomstroyexport“ suteiks galimybę toliau vystyti veiklą ir plėstis rinkose. Taigi, darbo vietos „Nukem Technologies“ bus išsaugotos, o turint galvoje globalų atominės energetikos atgimimą, darbo vietų skaičius šioje kompanijoje gali augti“, - teigė „NUKEM GmbH“ finansų vadovas Dirk Martens.

Bendrovė „Atomstroyexport“, kurioje dirba apie 1200 darbuotojų ir kuri yra viena didžiausių atominių elektrinių statybos bendrovių pasaulyje, priklauso Rusijos branduolinės energetikos holdingui „Rosatom“.

Pardavimo sutarties detales planuojama baigti derinti iki 2009 metų pabaigos. Abiejų kompanijų sutarimu sutarties detalės nebus skelbiamos.

Primename, kad Ignalinos atominės elektrinės panaudoto branduolinio kuro saugyklos turėtų būti pradėtos eksploatuoti 2011 m. kovą. Saugykloje planuojama sutalpinti apie 18 000 kuro rinklių, iškrautų iš 1 ir 2 IAE reaktorių, kurie yra didžiausi tokio tipo reaktoriai pasaulyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją