Gegužės 2 d. agentūra "MercoPress", remdamasi neįvardintais šaltiniais, pranešė, kad per derybas su Ispanija Bolivijos prezidentas Evo Moralesas taip pat pažadėjo "sąžiningai" atlyginti "Red Electrica Corporacion" ankstesnes investicijas į TDE.

Galimos kompensacijos dydis kol kas neskelbiamas. Europos Komisija paragino Bolivijos valdžią kiek įmanoma greičiau įvardinti kompensacijos sumą, praneša AFP.

"Red Electrica Corporacion" valdė 99,94 proc. TDE akcijų, tačiau gegužės 1 d. E. Moralesas paskelbė, kad TDE nacionalizuota, o Ispanijos kompanijos dalis pereina Bolivijos valdžios kontrolei. TDE valdo beveik tris ketvirtadalius šalies elektros perdavimo linijų.

Dekretas dėl TDE nacionalizavimo sukėlė kritiką Ispanijos vyriausybėje ir "Red Electrica Corporacion" vadovų susirūpinimą.

Ispanijos susirūpinimą sustiprino ir balandžio mėnesio įvykiai Argentinoje - balandžio pabaigoje Argentinoje buvo nacionalizuotos dvi kompanijos, priklausančios Ispanijos bendrovei. Argentinos vyriausybė savo kontrolėn perėmė naftos gavybos kompaniją YPF ir dujų gavybos kompaniją "YPF Gas". "Repsol" siekia išsireikalauti 10 mlrd. JAV dolerių kompensaciją už YPF nacionalizavimą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)