Pingančios importuojamos dujos, mažesnės išlaidos joms saugoti ir optimistinės prognozės. Tai pagrindinės priežastys, kodėl dujų kaina buitiniams vartotojams turėtų mažėti.

Apskaičiuota, kad vidutinio namo, per sezoną suvartojančio 2,5 tūkstančio kubinių metrų dujų, šildymas atsieis maždaug 120 litų mažiau nei šįmet.

Sunkiau apskaičiuoti, kokios sąskaitos pasieks daugiabučių namų gyventojus. Mat šiai grupei kainos perskaičiuojamos kas mėnesį. Tačiau jau šiandien aišku, kad gąsdinimai dėl terminalo išpūstų sąskaitų bent jau artimiausiu metu nepasitvirtins.

Tačiau Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Vytautas Stasiūnas įspėja, kad mažesnių sąskaitų nei pernai tikėtis neverta.

„Dujų kaina iš tiesų mažėja. Bet šilumos kaina iki praėjusių metų sezono lygio sumažėti nesuspės”, – įsitikinęs V.Stasiūnas. Pernai didžiųjų miestų gyventojai vidutiniškai už kilovatvalandę šilumos mokėjo po 30 centų, o šįmet – centu daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)