„Nord Stream 2“- ekonominis projektas... Mes sveikiname ES, Rusijos ir Ukrainos derybų pradžią“, - sakė jis pirmadienį Berlyne.

Pasak S. Seiberto, šią temą Vokietijos kanclerė Angela Merkel aptarė derybose su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu šeštadienį. Vokietijos vyriausybė yra „suinteresuota, kad Ukraina liktų tranzitinė valstybė“, patikino jis.

„Ir kanclerė tai nurodė“, - pridūrė vyriausybės atstovas.

JAV Valstybės departamentas kovo mėnesį perspėjo, kad Vašingtonas gali pritaikyti sankcijas „Nord Stream 2“ projekto įgyvendinime dalyvaujančioms įmonėms pagal įstatymą „Dėl atoveikio Amerikos priešininkams per sankcijas“. Praėjusį mėnesį JAV Kongresui pristatytas įstatymo projektas dėl tokių sankcijų pritaikymo.

Vienintelis „Nord Stream 2“ projekto vystymo bendrovės akcininkas yra „Gazprom“, o jo partneriai - Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ - yra jo finansavimo dalininkai ir būsimos naudos gavėjai.

Rusija tikisi Baltijos jūrą kertančio dujotiekio realų metinį pralaidumą padvigubinti iki 2019-ųjų pabaigos.

„Nord Stream 2“ projektas sulaukė ir kai kurių kitų Europos valstybių, įskaitant Lietuvos bei Lenkijos, pasipriešinimo, laikančių jį ne komerciniu, o politiniu, kuriuo siekiama pakenkti Ukrainai bei suskaldyti Europą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)