„Mes svarstome galimybes eksportuoti elektros energiją ir šiuo klausimu dirbame ne tik su Lenkija, bet ir su kitomis kaimyninėmis šalimis", - sakė jis.

M. Michadiukas neatmetė, kad Lietuva gali atsisakyti planų statyti savo atominę elektrinę, ir tada bus įmanomas elektros energijos eksporto iš Baltarusijos AE į šią šalį variantas.

Ministro pavaduotojas teigė, kad Baltarusija artėja prie atominės jėgainės statybos projekto praktinio etapo. Pasak jo, šiuo metu Gardino srities Astravo rajone atliekami parengiamieji darbai - tiesiamas automobilių kelias ir geležinkelis, kuriama gamybinė bazė AE statytojams. Baltarusija ketina pradėti žemės darbus AE statybos aikštelėje šiais metais.

Lietuvos Aplinkos ministerija savo pranešime teigia, kad Lietuva iki šiol nėra pritarusi Astravos atominės elektrinės (AE) poveikio aplinkai vertinimo ataskaitai (PAV). Pasak ministerijos, Lietuva taip ir negavo atsakymų dėl AE statyboms pasirinktos Astravo aikštelės, esančios tik 50 km nuo Vilniaus, pasirinkimo kriterijų ir PAV ataskaitoje pateiktų vertinimo išvadų pagrįstumo.

Anksčiau tiek Lietuvos premjeras Andrius Kubilius, tiek energetikos ministras Arvydas Sekmokas yra pareiškę, kad Lietuva neatsisako planų turėti savo atominę elektrinę.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją