BNS žiniomis, nauja data dar derinama su Latvijos ir Estijos operatoriais – šie anksčiau nesutiko, kad visos keturios Lietuvos ir Baltarusijos 330 kV jungtys būtų atjungtos balandžio 5-11 dienomis, nes pagal BRELL sutartį linijas galima atjungti ne daugiau kaip 24 valandoms.

Pasak BNS šaltinių, tuomet Baltarusija pasiūlė jas atjungti du kartus po 24 valandas – balandžio 8 ir 11 dienomis, tačiau nauja data kol kas nesuderinta, laukiama Latvijos ir Estijos operatorių atsakymų.

Baltarusijos operatorė „Belenergo“ bendrovės „Litgrid“ kovo mėnesį paprašė suderinti linijų atjungimo ir prijungimo datas, tačiau bandymas turi būti suderintas ir su kitoms BRELL šalimis – Latvija. Estija ir Rusija. Kol tai nėra padaryta, BNS žiniomis, „Litgrid“ nederino datos su „Belenergo“.

Minskas tuomet nurodė, kad bandymai vyks siekiant įvertinti Baltarusijos elektros sistemos darbo patikimumą atsižvelgiant į planuojamą Baltijos šalių energetikos sistemų išėjimą iš IPS/UPS sistemos (BRELL žiedo) ir numatomą Astravo AE veiklos pradžią.

„Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis tuomet teigė, kad bendrovė pasirengusi užtikrinti elektros sistemos patikimumą tiek vidiniais resursais, tiek pasinaudodama Baltijos šalių turimomis jungtimis su Lenkija ir Skandinavija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)