"Jei bus rastas investuotojas antrai atominei elektrinei pastatyti, mes svarstysime šią idėją", - šeštadienį sakė M. Mihhadiukas per viešus svarstymus Astrave.

Tačiau viceministras taip pat sakė, kad prieš priimant galutinį sprendimą reikia įvertinti, ar tas investuotojas patikimas, ar jis turi pakankamai lėšų tokiam projektui ir ar bus pakankama elektros energijos realizavimo rinka.

M. Michadiukas pridūrė, kad jei sprendimas bus teigiamas, Baltarusija turės pereiti visas tarptautines procedūras, "kaip ir pirmos atominės elektrinės projekto atveju."

"Beje, mes siūlėme ir Lietuvai, jeigu atsiras investuotojas, statyti pas mus. Bet kol kas nieko iš tokių siūlymų dar neatėjo", - sakė jis.

M. Michadiukas pažymėjo, kad antros atominės elektrinės statymo projektą reikia vertinti kaip "potencinę galimybę ir komercinį projektą."

Kaip jau pranešta, Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka anksčiau yra pareiškęs, kad ilgainiui šalyje gali būti pastatyti dar du atominiai energoblokai, analogiški tiems, kuriuos dabar rengiamasi statyto Astrave.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)