Sutartyje numatyti Baltarusijos ir Rusijos pusių tarpusavio veiksmai, įgyvendinant tarpvalstybinį susitarimą dėl kredito, kurio suma – 10 mlrd. dolerių (27,6 mlrd. Lt), skirto finansuoti iki 90 proc. sutarčių tarp Rusijos įmonės „Atomstrojeksport“ ir Atominės elektrinės statybų direkcijos (Baltarusija).

Pasirašius šią sutartį, Baltarusija galės pradėtis naudoti kreditu iš Rusijos iš karto, kai Rusijos Finansų ministerija patvirtins sprendimą dėl sutarčių priėmimo ir finansavimo. Valstybės įmonė „Plėtros ir išorinės ekonominės veiklos bankas“ bei bankas „Bank BelVEB“ bendradarbiaus, gaunant valstybinį eksporto kreditą iš Rusijos.

Šių metų vasario 1 d. Maskvoje bankai pasirašė susitarimą dėl tarpusavio veiksmų tvarkos, perduodant valstybinį kreditą Baltarusijos AE statybai ir patvirtino, kad yra pasirengę vykdyti savo, kaip bankų agentų, funkcijas ir gali atlikti visas reikiamas operacijas.

Šių metų liepą Baltarusija ir Rusija pasirašys generalinį susitarimą dėl Baltarusijos atominės elektrinės statybų, birželio 22 d. informavo pirmasis vicepremjeras Vladimiras Semaška. Astrave jau prasidėjo kasti duobę pirmam Baltarusijos AE blokui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)