Aplinkos ministerijos Taršos prevencijos departamento direktorius Vitalijus Auglys sakė, kad Lietuvai sunkiai pavyksta prisikviesti Baltarusiją bendradarbiauti aplinkosaugos ir branduolinės saugos klausimais.

Lietuva yra apskundusi Baltarusiją dėl netinkamo Espo konvencijos (JT Poveikio aplinkai vertinimo tarpvalstybiniame kontekste konvencija) taikymo, įgyvendinant Astravo AE projektą. Šios konvencijos įgyvendinimo komitetas preliminarias išvadas dėl Lietuvos skundo turėtų pateikti šių metų rugsėjį.

„Espo įgyvendinimo komitetas suformulavo papildomus klausimus Baltarusijai dėl jų atominės elektrinės projekto - tai geras ženklas. Lietuva komitetui apskundė Baltarusiją, kuri netinkamai įgyvendino poveikio aplinkai vertinimo konvencijos nuostatas ir rekomendacijas, netinkamai vertino alternatyvas ir mes prašėme komiteto atkreipti į tai dėmesį bei paraginti Baltarusiją atsižvelgti į mūsų argumentus“, - sakė V.Auglys.

Baltarusija neatsako dėl Lietuvos susitarimo projekto, nors jis yra pateiktas dar prieš dvejus metus. Kyla abejonių, ar įvyks ir planuojamas dvišalis ministerijų atstovų susitikimas birželio pabaigoje Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)