„Tai yra svarbus mums projektas tiek energetiniu ir politiniu, tiek ir ekonominiu požiūriu“, – susitikime su verslo atstovais sakė Austrijos kancleris.

S. Kurzas pabrėžė, jog Austrija nekeis savo nuomonės dėl „Nord Stream 2“, nepaisant kategoriško JAV nepritarimo šiam projektui.

Vokietijos kanclerė ketvirtadienį taip pat pareiškė, jog „Nord Stream 2“ įgyvendinimas nepakeis dujų tranzito per Ukrainą.

Beveik 10 mlrd. eurų kainuosiantis 1,23 tūkst. kilometrų ilgio dujotiekis „Nord Stream 2“, kurio projektinis pralaidumas bus 55 mlrd. kubinių metrų dujų per metus, turėtų būti baigtas iki 2020 metų pradžios. Iš Rusijos iki Vokietijos per jūrą jis bus nutiestas greta jau veikiančio Rusijos eksporto dujotiekio „Nord Stream 1“ ir padvigubins jo pajėgumą.

Vienintelis Šveicarijoje registruotos bendrovės „Nord Stream 2 akcininkas yra Rusijos koncernas „Gazprom“, o jo partneriai šiame projekte – Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ – yra finansavimo dalininkai ir būsimos naudos gavėjai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)