Cituodama su šiuo klausimu susipažinusius šaltinius, naujienų agentūra „Bloomberg“ antradienį informavo, kad JAV pareigūnai sunerimę, jog Kinija gali atsisakyti sutikti su Jungtinių Valstijų reikalavimais tebesitęsiančiose prekybos derybose.

Tuo tarpu Kinijos derybininkai norėtų gauti daugiau garantijų, kad Kinijos prekėms įvesti tarifai, pasiekus susitarimą, bus panaikinti.

Pranešimas pakurstė nerimą, kad abiejų pusių prekybos derybos gali sustoti, o tai aptemdytų ir pasaulio ekonomikos augimo perspektyvas.

JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) naftos ateities sandorių kaina 6.29 val. Lietuvos laiku smuko 0,3 proc., iki 59,12 JAV dolerio už barelį.

„Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina sumažėjo 0,1 proc., iki 67,50 JAV dolerio už barelį.

Naftos kainos sulaukė tam tikro palaikymo antradienį, kai gegužės mėnesio „Brent“ naftos sandorių kaina šoktelėjo iki keturių mėnesių piko ir pasiekė 68,2 JAV dolerio. Tai įvyko po Amerikos naftos instituto (API) pranešimo, kad naftos atsargos per kovo 15 dieną pasibaigusią savaitę netikėtai sumažėjo 2,133 mln. barelių.

Trečiadienį prekeivių dėmesys nukryps į skelbiamus oficialius JAV energetikos informacijos administracijos (EIA) komercinių naftos atsargų duomenis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)