Todėl antradienio popietę naujienų agentūros ELTA paprašytas įvardinti pagrindinę atsistatydinimo priežastį, dr. R. Bakas paaiškino: „Generaliniu „Kauno energijos“ bendrovės direktoriumi dirbau 10 metų ir dvi savaites. Reiškia, dviem savaitėmis jau viršijau įstatymu leidžiamą savivaldybės įmonės vadovui limitą. Kaip mes dirbame, kokie procesai vyksta, kokie mūsų rezultatai ir, žinoma, ar laikomės nustatyto tam tikroms pareigoms eiti laiko trukmės termino, pakankamai stabiliai stebi ir miesto savivaldybė, ir „Kauno energijos“ valdyba, ir Stebėtojų taryba“, - sakė buvęs „Kauno energijos“ vadovas.

ELTA primena, kad nuo 2002-ųjų jis „Kauno energijoje“ dirbo Strategijos skyriaus vadovu. Po penkerių metų R. Bakui buvo patikėta vadovauti visai bendrovei.

Modernizuodama miesto šilumos ūkį, plėsdama įmonės teikiamas paslaugas ne tik Kauno miesto, bet ir Kauno bei Jurbarko rajonų gyventojams, atnaujindama vamzdynus, vis daugiau šilumai gaminti naudodama biokuro, „Kauno energija“ pastaraisiais metais pasiekė neblogų rezultatų.

Iki šiol bendrovės vadovas R. Bakas dažnai buvo kviečiamas dalį savo sukauptos patirties perduoti studentams. Skaitė paskaitas, derindavo praktikos planus. Lietuvos energetikos institute R. Bakas apsigynė daktarinę disertaciją šilumos mainų ir hidraulikos tema.

Ką veiks toliau, jis dar nėra nusprendęs. Kol kas ir iš „Kauno energijos“ valdybos nesulaukė jokių pasiūlymų likti bendrovėje bei darbuotis, einant žemesnes, nei generalinio direktoriaus, pareigas.

„Turiu pripažinti, kad informacija apie mano atsistatydinimą greit sklinda. Vakar gavau vienos aukštosios mokyklos pasiūlymą tapti etatiniu dėstytojų, tačiau teigiamo atsakymo dar neištariau. Kurį laiką norisi nuo visų problemų bei darbinių rūpesčių atsipūsti, todėl leisiu sau kiek paatostogauti. O paskui tikriausiai pasirinksiu privatų verslą ar darbą greta jo“, - kalbėdamas su ELTA, atviravo dr. R. Bakas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)