"Kommersant-Ukraina" patikslina, kad 700 mln. JAV dolerių "Naftogaz Ukrainy" įsiskolino kompanijai "RosUkrEnergo", kurios 50 proc. akcijų priklauso "Gazprom".

Anksčiau manyta, kad "Naftogaz Ukrainy" nėra skolinga "Gazprom". Apie tai teigiama gegužės 29 d. išplatintame "Gazprom" pranešime spaudai.

Birželio 5 d. A. Mileris susitiko su "Naftogaz Ukrainy" vadovu Olegu Dubina. Ukrainos pusė primygtinai siekia su "Gazprom" pasirašyti ilgalaikę dujų tiekimo sutartį, kad nereikėtų kiekvienais metais pasirašinėti naujos sutarties.

Oficialiame "Gazprom" pranešime spaudai apie A. Milerio ir O. Dubinos susitikimą apie skolą nieko nesakoma.

"Kommersant" duomenimis, ilgalaikė rusiškų dujų tiekimo Ukrainai sutartis negali būti pasirašyta ne tik dėl skolos, bet ir neišspręsto dujų požeminėse Ukrainos saugyklose klausimo. Šiuo metu saugyklose yra apie 15,5 mlrd. kubinių metrų dujų, kurios neturi savininko, nes dokumentais nepatvirtinta, kam priklauso dujos - "Ukrgaz-Energo", "RosUkrEnergo" ar "Naftogaz Ukrainy".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją