Jis taip pat pažymėjo, kad Ukrainai trūksta lėšų, todėl tikisi, kad Kijevo partnerės Vakaruose padės Ukrainai įveikti lėšų trūkumą.

Tuo tarpu Ukrainos prezidentas P.Porošenka, kaip praneša naujienų agentūra AFP, pasakė, kad per derybas penktadienį su V.Putinu jokių praktinių šių dviejų šalių ginčo dėl dujų rezultatų nepasiekta.

„Mums nepavyko pasiekto kokių nors praktinių rezultatų dujų klausimu. Tačiau mes tikimės, kad iki spalio 21 dienos, iki Ukrainos, Rusijos ir Europos Komisijos delegacijų susitikimo, mums pavyks rasti sprendimą šiuo klausimu“, – sakė P.Porošenka.

V. Putinas: Rusija pasirengusi perskaičiuoti Ukrainos skolos už dujas sumą nuo 5,3 iki 4,5 mlrd. JAV dolerių

Rusija sutiko nusileisti Ukrainai ir perskaičiuoti kainą dujoms, pateiktoms 2014 metų antrąjį ketvirtį po 385 JAV dol. už tūkst. kubų, pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas per spaudos konferenciją Milane.

Vadinasi, dujų kaina perskaičiuota su nuolaida 100 JAV dol. už tūkst, kubų, o bendra skolos už pateiktas dujas suma sumažės nuo 5,3 mlrd., iki 4,5 mlrd. JAV dolerių.

V.Putinas pažymėjo, kad už 2013 metų ketvirtą ketvirtį pateiktas dujas Ukraina skolinga 1,4 mlrd. JAV dol. (taip pat maždaug po 385 tūkst,. dol. už tūkst. kubų), bet Ukraina vis tiek nemoka, pridūrė jis.

Ir už dujas per pirmąjį ketvirtį Ukraina likusi skolinga 500 mln. JAV dol., kai dujos buvo tiekiamos po 268 JAV dol. už tūkst. kubų, o antrąjį ketvirtį Ukraina visiškai nieko nemokėjusi.

Tuo tarpu „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris Milane sakė žurnalistams, kad Ukraina sutiko mokėti skolas po 385 JAV dol. už tūkst. kubų. Tik, anot jo, visa nelaimė yra ta, kad Ukraina neturi lėšų, todėl reikia laukti Europos Komisijos sprendimo.

Antras lyderių susitikimas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Ukrainos prezidentas Petro Porošenka penktadienį vakare Milane pradėjo dvišalį pokalbį.

P.Porošenka prieš tai bendravo su Japonijos premjeru Shinzo Abe, o V.Putinas – su Austrijos kancleriu Werneriu Faymannu salėje, į kurią vėliau atėjo P.Porošenka.

Ukrainos prezidentą lydėjo užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas ir energetikos ministras Jurijus Prodanas.

Šis dvišalis V.Putino ir P.Porošenkos susitikimas yra antras per pastaruosius du mėnesius.

Pirmąjį kartą jiedu susitiko rugpjūčio pabaigoje Minske, kur vyko derybos Muitų sąjungos, ES ir Ukrainos formatu. „Akis į akį“ jiedu Minske kalbėjosi apie dvi valandas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)