"Temperatūrinis režimas (šildymui naudojamo karšto vandens temperatūra - BNS) gruodžio mėnesį pagal Valstybinės energetikos inspekcijos tyrimą atitiko normas. Tačiau atkreiptinas dėmesys, kad visą laiką temperatūrinis režimas buvo ne svyruojantis ties viduriu, bet aukštesnis negu vidurys. Jis visą laiką svyravo į aukštesnę pusę", - ketvirtadienį Seime atsakydamas į parlamentarų klausimus, sakė Arvydas Sekmokas.

Ministras atsisakė komentuoti parlamentarės Danutės Bekintienės turimą informaciją, kad „Vilniaus energija“ turi perteklinių dujų ir dėl to ji kelia vandens temperatūrą, bijodama, kad nereikėtų mokėti didelių baudų už neišnaudotas dujas.

"Dėl perteklinių dujų negalėčiau nei patvirtinti, nei paneigti. Tačiau šie visi šilumos ūkio klausimai iš tikro turėtų būti labai atidžiai nagrinėjami kontroliuojančiose institucijose", - sakė ministras.

Kai kurių Vilniaus daugiabučių namų gyventojų bendrijų vadovai teigė, kad šilumos punktuose karšto vandens, naudojamo šildymui, temperatūra nuotoliniu būdu lapkritį buvo didinama 7-10 laipsnių.

"Vilniaus energija" teigia, kad dėl šilto oro gruodžio mėnesio sąskaitos už šilumą buvo 24,5 proc. mažesnės nei prieš metus. Anot įmonės, 2011 metų gruodį, palyginti su 2010 metų gruodžiu, šilumos suvartota 40 proc. mažiau.

Energetikos inspekcija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Prancūzijos koncerno "Dalkia" valdomos "Vilniaus energijos" sąskaitų už šildymą lapkričio mėnesį. Inspekcija įtaria, kad "Vilniaus energija" galbūt pažeidė viešąjį interesą.

Inspekcija yra paskelbusi, jog "Vilniaus energija" pažeidė teisės aktus - bendrovė sąskaitose nurodė skolą už kurą, išrašė sąskaitas už ilgesnį laikotarpį nei leidžia norminiai teisės aktai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją